دسترسی به نقشه ها و اطلاعات جغرافیایی تا چندین سال پیش برای پژوهشگران و علاقمندان بسیار دشوار بود، در بیشتر کشورها، نقشه ها دارای طبقه بندی نظامی و محرمانه بود و اگر چنین نبود، نیاز به جمع آوری حجم بزرگی از اطلاعات مکتوب برای امور پژوهشی وجود داشت. دسترسی به اطلاعات دقیق جغرافیایی و تصاویر هوایی از زمین تنها در دانشکده های جنگ امکانپذیر بود و اطلاعات بسیار گران قیمت بود.
با توسعه فن آوری اطلاعات و به خدمت گرفتن آن در نقشه برداری، سامانه های گوناگون توسط قدرت های فناوری اطلاعات ظهور کردند، ارائه امکانات بیشتر از نیاز کاربران مشخصه سامانه های این دوره است که به سرعت در حال رشد و توسعه می باشند.
از همین رو، جاماسپ با توجه به نبود سامانه ای ایرانی و یکپارچه، کوشش در ارائه خدمات مبتنی بر نقشه نموده است. نقشه های جاماسپ که نخستین بار در سال 1389 بر روی وب عرضه شد، امکان پیمایش نقشه، مشاهده تصاویر ماهواره ای و ترکیب نقشه با اطلاعات اماکن شهری در پلتفرم رایانه های شخصی را دارا بود، در آخرین تغییرات انجام شده، امکان استفاده از نقشه های جاماسپ در بسترهای گوناگون از جمله تبلت ها و گوشی های تلفن هوشمند فراهم گردیده است، همچنین توانایی مکان یابی و برخی خدمات مرتبط با مکان یابی برای کاربران دارنده دستگاه های اندروید، iOS (شرکت Apple) و ویندور فون عملیاتی گردیده است. کوشش برای آماده سازی توانایی های نوین و به روز نمودن اطلاعات پایه ادامه دارد، امید است مورد اقبال کاربران ایرانی واقع شود.